Top 10 Engelse boeken

Top 10 Engelse boeken

Lees jij graag een Engels boek? Neem dan eens een kijkje bij de top 10 met Engelse boeken die we voor jou hebben gevonden. Zo zie je welke boeken er op dit moment populair zijn, en veel gekocht worden. Misschien moet jij wel een boek in een andere taal voor school lezen, maar het kan ook zijn dat je het zelf heerlijk vindt om een Engels boek te lezen. Wat je reden ook is, er zijn verschillende genres waar je uit kunt kiezen. Zo zijn er mooie biografieën te lezen, maar ook heerlijke romans of spannende thrillers! Het is helemaal aan jou waar jouw voorkeur naartoe gaat. Veel mensen lezen graag een boek in het Nederlands omdat dit vaak makkelijker is voor de meeste onder ons, maar doe eens gek en lees eens een Engels boek! Je zult zien dat je in het begin even moet wennen aan een andere taal, maar als je dit eenmaal doorhebt is het zo leuk. 


Pluspunten van Engelse boeken

We snappen dat de meeste mensen eerder een Nederlands boek pakken, dit omdat dit makkelijker is voor de meeste onder ons. Maar er zijn echt een aantal toffe voordelen als je een Engels boekt leest, die we je graag willen laten zien. Laat je overhalen, en ga ervoor! Is er een woord dat je niet snapt? Dan is het ook nog eens een extra uitdaging om dit woord op te zoeken in het woordenboek, zodat jij er weer een nieuw Engels woord bij hebt!

  • Niet wachten op de vertaling. Als je een boek graag in het Nederlands zou willen lezen, dan moet je vaak wat langer wachten. Dit omdat de meeste mooie boeken vaak eerst in het Engels geschreven zijn. Kun je dus niet wachten en wil je een boek zo snel mogelijk lezen? Pak dan de Engelse versie!
  • Engelse boeken zijn vaak goedkoper. Wist jij dit? De Engelse boeken zijn vaak iets voordeliger dan de boeken die Nederlands zijn. Dit kan soms wel 50% schelen! Logisch natuurlijk, maar wel leuk om te weten.
  • Geen irritante vertaling. Soms zien we dat de vertaling niet helemaal klopt waardoor de zinnen gek in een boek staan. Dit heb je bij een Engels boek niet. 
  • Verbetering van jouw Engelse taal. Als je een Engelstalig boek leest, dan oefen je direct jouw Engelse taal! Dit doe je anders misschien minder gauw, dus probeer het bij te houden en lees in het Engels.
  • Grotere keuze uit boeken. Als je boeken in het Engels leest, dan heb je veel meer keuze uit mooie boeken. Dit omdat er simpelweg meer boeken in het Engels worden geschreven. 

Engelse taal leren

Misschien is jouw Engels als vrij goed, maar het kan ook zijn dat je nog helemaal niet goed bent in Engels. Bij alle twee is het leuk om de Engelse taal te leren. Er zijn altijd nog woorden die je nog niet kende, ook als je het al aardig goed kan. In Nederland lezen we graag een goed boek, zeker in vergelijking met verschillende andere nationaliteiten. Wil jij dus de Engelse taal goed kunnen begrijpen? Of beter leren schrijven? Koop dan eens een Engels boek i.p.v. een Nederlands boek!

Een Engels boek als E-book

Je kunt ervoor kiezen om voor een gewoon boek te gaan, maar wist jij dat er ook veel Engelse boeken als E-books te verkrijgen zijn? Dit is handig, want deze kun je dus op je telefoon zetten, op je IPad of op je e-reader. Zo kun je snel en overal toegang krijgen tot jouw E-book. Een ander voordeel van een E-book is dat je geen zwaar boek heeft mee te slepen in jouw tas, of vast te houden in jouw hand. Wist jij dat een digitaal boek vaak een stuk goedkoper is dan een boek welke je in de hand houdt? Dat is ook nog eens een mooi voordeel! Bekijk hier de Engelse E-books.

 

Engelse boeken als luisterboek

Wat ook een leuke manier is om de Engelse taal goed onder controle te krijgen, is door een luisterboek in het Engels te luisteren. Deze zijn er niet zoveel als in het Nederlands, maar Storytel heeft er een aantal welke je kunt luisteren. Heerlijk wegdromen terwijl er door jouw koptelefoon een heerlijk Engels verhaal te horen is. Op de één of andere manier vinden wij het altijd heerlijk om naar de Engelse taal te luisteren. Bekijk hier de beschikbare luisterboeken.

 

Lezen uit een Engels boek