Poëzie gedichten

Poëzie gedichten

 

Poëzie, de één is er gek op en de ander heeft er juist weer helemaal niks mee. Dit is oké. Wij snappen zelf echter wel dat mensen blij kunnen worden, herkenning vinden of kracht halen uit mooie gedichten. Sommige mensen zijn zelf erg goed in gedichten schrijven, dit zijn wij helaas niet. Gelukkig zijn er online aardig wat websites welke je graag willen helpen met het schrijven van een mooi gedicht. Wij vinden het altijd leuk om met Sinterklaas, voor een verjaardag of met Oud& Nieuw voor onze dierbaren die bij ons zijn een mooi gedicht te schrijven. En soms is daar een beetje hulp bij wel handig. ;-)

 

Soorten gedichten

Als we kijken naar de soorten gedichten die er zijn, zien we dat er best wat verschillende soorten zijn. Veel mensen denken dat een gedicht gewoon een gedicht is en dat snappen we. Alleen als we verder kijken, zien we dat elk soort gedicht van zijn eigen opbouw en regels heeft. Denk maar eens aan de volgende soorten: 

  • Een elfje. Dit gedicht bestaat zoals de naam het als zegt uit elf woorden, welke verdeeld zijn over 5 zinnen.
  • Limericks. Deze zijn vaak grappig, en bestaan altijd uit 5 regels. Ook hebben we hier te maken met vast rijmschema. Hier bedoelen we mee welke regels op elkaar moeten rijmen. 
  • Haiku. Een kort gedicht van 3 regels dat totaal niet op elkaar rijmt. 
 
Poëzie gedichten

Boeken met gedichten

Vind jij het heerlijk om door mooie gedichten te bladeren? Om even heerlijk weg te dromen bij de mooiste zinnen met een dieperliggende betekenis? Dan is het leuk om een boek in huis te hebben liggen met mooie gedichten. Deze kun je er dan even bij pakken, lekker gaan zitten en even heerlijk een moment voor jezelf pakken. Hieronder staan een aantal boeken met gedichten die wij erg leuk vinden. Hier vind je alle boeken met gedichten.

 

Ik wou dat ik een vogel was

In dit mooie boek met linnen rug vind je een natuurgedicht voor elke dag, een jaar lang! Je leest in dit boek favoriete, maar ook mooie nieuwe gedichten. Leg hem op een handige plek neer, en lees elke dag een mooi gedicht.


De jongen, de mol, de vos en het paard

Dit heerlijke boek bevat een prachtig verhaal van Charlie Mackesy over vriendschap, liefde en jezelf zijn. En dat allemaal in poëzievorm en met prachtige illustraties! Eentje die je echt op de eettafel moet hebben liggen, en ook erg leuk voor de kinderen in huis.

Reactie schrijven

Commentaren: 0