Mediteren boeken

Mediteren boeken

Mediteren is fijn, en geeft ons rust. Dat is wat wij nodig hebben in de hectische tijden waar onze maatschappij in leeft. Zonder je af, ontspan je volledig en volg een mooie meditatie. Het zal je goed doen!

 Het no-nonsense meditatie oefenboek

Mediteren boeken

Geniet van de mindfulness- meditatie die Steven Laureys in zijn No-nonsense meditatieboek bespreekt. Wij zijn fan!

Master your mindset, Michael Pilarczyck

Master Your Mindset (herziene uitgave november 2020) gaat over persoonlijke en spirituele groei, maar ook over zakelijk succes.

Het no-nonsense meditatieboek

Mediteren boeken

Meditatie zweverig? Lees dan Het no-nonsense meditatieboek. Het staat vol met leuke en simpele meditatieoefeningen!


Mediteren met kinderen

Dit vinden wij zo leuk om te doen. Mediteren met onze kinderen samen. Waarom? Omdat onze kinderen ook altijd maar "aan" moeten staan in de maatschappij waarin we leven. Het is goed voor ze om even rust te pakken, maar ook heb je direct even een fijn momentje samen. Mediteren kan overal, binnen en buiten. Wij zijn fan! Bekijk hier een leuk boek over mediteren met kinderen.

 

Mediteren met een mediatiekussen

Mediteren kan overal, met of zonder meditatiekussen. Het is ook heel persoonlijk, maar wij zien dat veel mensen het prettiger vinden om te mediteren met een meditatiekussen. Het handige is dat ze vaak handvatten hebben aan de zijkant, zo kun je ze makkelijk pakken en meenemen. Stel je voor dat je buiten in een bos zou willen mediteren, dan hoeft dit dus geen probleem te zijn. Ze zijn er in allemaal leuke kleurtjes, en hebben verschillende vormen. Wij persoonlijk vinden de ronde meditatiekussens zoals op de afbeelding prettig. Bekijk hier een aantal goede mediatiekussens. 

 

Waarom mediteren?

Aardig wat mensen die in Nederland wonen, vinden mediteren maar een zweverig iets. Terwijl het juist zo gezond en goed voor ons is! We snappen het wel hoor, veel mensen zijn vrij nuchter ingesteld. Wij hadden toen we de eerste keer aan mediteren begonnen ook een sceptische blik hoor. Zou het echt zo fijn en rustgevend zijn als ze zeggen? Nou...hell yeah! Wat heerlijk om voor het slapen gaan, of voor die stressvolle bijeenkomst even een rustmoment in te lassen. Veel mensen bewegen elke dag, doen aan yoga en proberen ontspannende dingen te doen als even uit eten of een heerlijke wandeling. Maar geloof ons, mediteren voegt echt veel toe aan jouw leven. Je kunt mediteren eigenlijk een beetje zien als het trainen van jouw geest. Het trainen om af en toe even "uit" te staan. Even geen gedachten, even geen stress of verdriet. Het is leuk om te zien hoe mensen hun rust pakken na bijvoorbeeld intensief sporten, maar niet voor hun geest als ze een stressvolle periode hebben. Terwijl dit eigenlijk wel met elkaar te vergelijken is, onze geest heeft af en toe ook rust nodig. Gun het jezelf, en begin vandaag nog met mediteren!