Luisterboek Spotify

Luisterboek Spotify

 

Veel mensen hebben op hun telefoon de bekende app Spotify staan. Dit is een perfecte app om muziek te luisteren vanaf elk apparaat. Wij zijn fan! Maar wist jij dat je bij Spotify ook terecht kunt voor luisterboeken? Dit is toch te heerlijk tijdens een luie dag op de bank, of onderweg in de auto terwijl je in de file staat. Veel mensen weten dit niet, omdat het niet heel duidelijk aanwezig is in de app. We zullen je gaan uitleggen hoe jij bij de luisterboeken kunt komen op Spotify. 

 


Luisterboeken vinden op Spotify

Oké, waar kun je nou precies die luisterboeken vinden op Spotify. Je moet even je best doen, en ze zelf zoeken. Het is namelijk zo dat er geen standaard genre voor is in de app. Je kunt als eerste kijken bij de afspeellijsten van andere gebruikers. Er zijn aardig wat gebruikers die een afspeellijst hebben gemaakt welke jij zo kunt gebruiken. Ideaal! Het enige wat jij moet doen is in de zoekbalk de term "luisterboeken" intoetsen. Dan komen er aardig wat afspeellijsten naar voren.

 

Wat ook een handige manier is, is door op het apparaat waarop je de boeken wilt luisteren naar Google te gaan. Toets hier dan in de zoekbalk de volgende tekst in: luisterboeken Spotify. Je krijgt dan een aantal websites te zien, maar ook die van Spotify zelf. Klik hierop en je gaat vanzelf naar de app toe. Klik dan helemaal onderaan op "alle playlists weergeven" Je krijgt nu alle luisterboeken te zien die er op Spotify staan!

 

Wat we zien is dat de hoofdstukken van de boeken vaak door elkaar staan. Dit is vervelend. Wat je kunt doen is het volgende: tik op de drie bolletjes die rechts in je scherm achter de tekst staat. Dan kun je klikken op 'album weergeven'. Dan zal je naar het album gaan, en staan de hoofdstukken in de juiste volgorde. 

 

Andere aanbieders van luisterboeken

Naast Spotify zijn er nog meer manieren om luisterboeken te downloaden. Dit kan bijvoorbeeld bij Bol.com en bij Storytel. Op deze websites zal je moeten betalen voor je luisterboeken. Het voordeel hiervan is, is dat je de nieuwste boeken hebt om te luisteren. Vaak zien we dat bij de gratis luisterboeken, de boeken wat oud zijn en soms niet van deze tijd. Welke keuze je hierin maakt, is dus heel persoonlijk en afhankelijk van naar waar jij op zoek naar bent. Weet jij nog een leuk luisterboek welke op Spotify staat? Laat het ons hieronder weten! 

 


LET OP: Nu 40 dagen gratis luisteren bij Nextory via Boeken top 10 Nederland.

 

We hebben nu een kortingscode welke ervoor zorgt dat jij 40 dagen gratis gebruik kunt maken van de e-books en luisterboeken van Nextory. Je kunt het op elk gewenst moment weer stopzetten. Gebruik de volgende code via onderstaande link: Nextory40


Luisterboek Spotify

Waarom een luisterboek i.p.v. een gewoon boek?

Er zijn verschillende voordelen waarom een luisterboek jouw voorkeur kan hebben. We delen graag met jou waarom wij af en toe een luisterboek handiger vinden. Je kunt een luisterboek erg goed luisteren in de auto, tijdens een lange en saaie rit heb je zo wat leuks om naar te luisteren. Dit is hetzelfde als je bijvoorbeeld een hekel hebt aan schoonmaken, met een luisterboek op de achtergrond is het allemaal een stuk leuker! Of heerlijk in bad met een goed luisterboek! En wat ook een goede reden kan zijn, is omdat het vasthouden van een boek of e-reader lichamelijk niet te doen is. Denk aan bijvoorbeeld reuma in de handen. Dan kan een luisterboek ook echt een uitkomst bieden.

 

Luisterboeken voor kinderen

Wij zien dat er een grote vraag is naar luisterboeken voor kinderen. Het is goed voor de kinderen om zelf te lezen, maar om voorgelezen te worden vinden kinderen toch vaak ook wel erg fijn. Wat wij altijd een pluspunt vinden, is dat een luisterboek opzetten bij onze kinderen altijd erg goed helpt tegen verveling. Zodra ze dit zeggen in huis, dan zetten wij een leuk luisterboek op als we zelf even niet kunnen voorlezen. Er zijn veel sites waar je luisterboeken voor kinderen kunt downloaden, sommige zijn gratis en sommige zal je iets voor moeten betalen.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Eva van Westen (zaterdag, 20 februari 2021 08:33)

    Het is waarschijnlijk hilarisch, maar ben ik één van de weinige die niet wist dat dit kon? Ik gebruikte Spotify vooral voor onze kinderen, en tijdens feestjes. Ideaal dat ik nu weet dat er ook luisterboeken op te vinden zijn. Joehoe!!!