Leuke boeken voor meiden


Leuke boeken voor meiden

Leuke boeken voor meiden zijn er genoeg! Heb jij binnenkort een verjaardag en ben je op zoek naar een leuk boek? Of wil je misschien een leuk boek kopen voor jullie dochter? Dan zit je hier goed! We laten jullie graag zien welke leuke boeken er voor de meiden zijn. Let wel even op de leeftijd, hier kan namelijk wel een aardig verschil inzitten. Meiden van 15 lezen liever geen boeken die voor meiden van 10 jaar zijn. ;-)

Hieronder bespreken we een aantal leuke boeken voor meiden vanaf 12 jaar.

 


Boeken voor 12 jarige meiden

Pubers doen graag dingen als sporten, tv kijken en op hun telefoon zitten. Maar gelukkig vinden veel meiden het ook leuk om leuk boek te lezen welke past bij hun leeftijd. Dit is belangrijk, want als het boek te kinderachtig is zullen ze er niet naar omkijken. Hieronder zullen we een aantal van de boeken voor meiden van 12 jaar omschrijven die wij leuk vinden!

 

Spijt Carry Slee
Achtste groepers huilen niet
Dagboek van een muts


Leuke boeken voor meiden vanaf 15 jaar

Meiden vanaf 15 jaar hebben net een iets andere smaak dan de meiden rond 12 jaar. Dit is logisch, het is maar een paar jaar verschil, maar die meiden hebben al een hele ontwikkeling gemaakt! Bekijk hieronder de boeken welke leuk zijn voor de meiden vanaf 15 jaar. 

 

Niemands meisje
Verraad Abigail Haas
Laatste vlog Carry Slee
Kapot Carry Slee


Meiden en boeken lezen

We snappen dat meiden niet altijd zin hebben om te lezen, ze hebben zoveel dingen die ze kunnen doen! Afspreken met vriendinnen, Insta checken of sporten. We willen natuurlijk  niet dat jij jullie puber gaat dwingen om een boek te lezen, maar weet wel dat lezen ook bij de grote meiden nog erg belangrijk is. We zien dat de kinderen vanaf groep 7 minder boeken lezen, ze vinden het saai of het boek is echt te dik om te gaan lezen. We zien dat pubers veel lezen, maar dit zijn geen boeken. Ze lezen veel online, op social media. Dit is natuurlijk ook lezen, maar de berichten die ze lezen zijn vaak niet heel erg lang. Dus lezen ze toch vaak minder dan dat ze er een goed bij pakken. Ik vond het vroeger heerlijk om naar de bieb te gaan, een goed boek uit te zoeken en dan uren mezelf opsluiten op mijn kamer met een goed boek. Wat soms nog wel eens wil werken, is dat als jij als ouder een boek leest. Ze zien dan dat jij leest, en dit kan een voorbeeld voor ze zijn. Boeken lezen is goed voor de ontwikkeling van de hersenen, ze leren de taal goed en het geeft ze ontspanning.

 

Wat lezen meiden graag?

Meiden lezen eigenlijk van alles wat, maar het meest populair zijn toch wel de boeken die gaan over prinsessen, paarden, meidenclubjes, brugklassen en mode. Hier zijn de meeste meiden dol op! Denk hierbij aan de boeken van Thea Stilton, Carry Slee en nog een aantal van deze schrijvers. Wat sommige meiden ook leuk vinden, dat zijn kookboeken. Dit omdat ze dan sommige recepten kunnen uitproberen. En dit is top, want zo leren ze gelijk om goed te koken! Ook zijn er meiden die gek zijn op spannende verhalen, boeken over voetbal of over strijd. Je moet vooral kijken aan welk meisje je een boek wilt gaan geven. Een stoer meisje zal je minder snel blij maken met een boek over prinsessen bijvoorbeeld. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0