Leren rekenen

Leren rekenen


Rekenen, de één kan het beter dan de ander. Op school leren we al vrij snel de eerst grepen van het rekenen. Dit begint met makkelijke sommen, en in de loop der jaren worden deze steeds moeilijker. Het kan zijn, dat jouw kind net wat meer moeite heeft met het uitrekenen van sommen dan een ander kind. Dan kan het fijn zijn om thuis wat te oefenen. Dit kun je doen door werkbladen van school mee naar huis te nemen, maar onze ervaring is dat onze kinderen het veel leuker vinden om uit een leuk en gezellig rekenboek te leren rekenen! Je hebt boeken in allerlei verschillende soorten en maten, en voor elke rekentechniek is er wel boek te scoren waarvoor het wellicht allemaal wat makkelijker zal gaan worden voor jouw kind!

 

Rekenboeken per leeftijd

Leren rekenen per leeftijd

 

Als we kijken naar de rekenboeken, dan zien we dat we ook kunnen zoeken per leeftijd. En dat is handig, want zo heb je altijd het juiste rekenboek te pakken! Kan jouw kind wel wat uitdaging gebruiken? Pak dan een boek welke eigenlijk geschikt is voor een jaartje ouder.

 

Boeken om breuken te oefenen

Breuken zijn niet moeilijk, alleen je moet net even weten hoe je het moet doen. Als je het eenmaal doorhebt, is het een kwestie van heel veel oefenen. En hoe kan dit beter dan in een rekenboek welke alleen over breuken gaat! Jouw kind kan dan lekker veel uren oefenen, en zo de breuken snel onder de knie krijgen. Bekijk hier de boeken over breuken.

Reactie schrijven

Commentaren: 0