Kinderboekenweek 2022

Foto: CPNB
Foto: CPNB

Kinderboekenweek 2022 zal plaatsvinden van 5 tot en met 16 oktober. Dit jaar staat alles in het teken van Gi-ga-groen! De natuur is overal om ons heen. Ga naar de site van CPNB.


Waar gaat de Kinderboekenweek in 2022 over?

Als we gaan kijken naar de Kinderboekenweek 2022, dan zien we dat het gaat over de natuur, met de nadruk op Gi-ga-groen!  Waar het vooral om gaat, is dat het belangrijk is om lekker buiten in de natuur te zijn. Ook leer je dit jaar alles over de dieren en planten die buiten te zien zijn. Misschien wil jij wel weten hoe jij jouw steentje kan bijdragen aan een beter milieu. Dit kan allemaal tijdens de Kinderboekenweek 2022. 

 

Geschenk Kinderboekenweek

Wat leuk is om te weten, is dat als je tijdens de Kinderboekenweek voor €12,50 aan Nederlandstalige kinderboeken koopt, je een geschenk krijgt. Wat dit in 2022 zal zijn, is nog een verassing. 

 

Kinderboekenweek sinds 1955

Al sinds 1955 is de Kinderboekenweek een jaarlijks terugkerende "week" van 10 dagen. Deze week is in het leven geroepen om de kinderboeken te promoten. Speciaal voor de basisschool is er door het CPNB een lespakket samengesteld welke helemaal inspeelt op de Kinderboekenweek. Ze kunnen deze bestellen bij de boekhandel, en gebruiken voor de lessen. Ook zien we vaak dat er extra aandacht aan deze week is in de bibliotheek. Denk aan leuke activiteiten zoals een schrijver die komt voorlezen. Ook is er altijd op de vooravond van de Kinderboekenweek een boekenbal, in het Muziekgebouw aan 't IJ. Hier zijn altijd veel schrijvers bij aanwezig. Elk jaar heeft de Kinderboekenweek weer een ander thema. Zo was dat in 2020 het thema "en toen" over de geschiedenis.