Kinderboekenweek 2021

Foto: CPNB
Foto: CPNB

Kinderboekenweek 2021 zal plaatsvinden van 6 tot en met 17 oktober. Dit jaar staat alles in het teken van Worden wat je wil. Kinderen kunnen elk beroep worden wat ze willen, en dromen over later! Ga naar de site van CPNB.


Waar gaat de Kinderboekenweek in 2021 over?

Als we gaan kijken naar de Kinderboekenweek 2021, dan zien we dat het gaat over de toekomst, met de nadruk op “wat wil jij later worden” ? Waar het vooral om gaat, is dat het helemaal niet uitmaakt wie jij bent, waar je goed in bent of hoe oud je bent. Als jij iets wilt worden later, dan kan je dat! Als je leuke boeken hierover leest, dan kun je heerlijk fantaseren over een beroep wat jij later graag zou willen uitoefenen. En dat is waar het om gaat in de Kinderboekenweek van 2021.


Geschenk Kinderboekenweek

Wat leuk is om te weten, is dat als je tijdens de Kinderboekenweek voor €12,50 aan Nederlandstalige kinderboeken koopt, je een geschenk krijgt welke geschreven is door Bette Westera. Bekijk hier al haar werk.

Heb jij wel eens van Bette Westera gehoord? De kans is groot, want ze schrijft al ruim 20 jaar kinderboeken! Ook heeft ze onlangs prijzen gewonnen met haar boek: Uit elkaar. Het gaat hier om de Woutertje Pieterse Prijs, de Gouden Griffel en de Boekenleeuw.

 

Kinderboekenweek prentenboek

Ook in 2021 is er weer een Kinderboekenweek prentenboek. Ditmaal de eer aan Mark Janssen.

Mark Janssen is een bekend illustrator. Vanaf zijn eerste illustratie tot nu toe werkte hij al mee aan 500 publicaties. In de Kinderboekenweek kun je zijn boek al kopen voor maar € 7,25.

 

Kinderboekenweek sinds 1955

Al sinds 1955 is de Kinderboekenweek een jaarlijks terugkerende "week" van 10 dagen. Deze week is in het leven geroepen om de kinderboeken te promoten. Speciaal voor de basisschool is er door het CPNB een lespakket samengesteld welke helemaal inspeelt op de Kinderboekenweek. Ze kunnen deze bestellen bij de boekhandel, en gebruiken voor de lessen. Ook zien we vaak dat er extra aandacht aan deze week is in de bibliotheek. Denk aan leuke activiteiten zoals een schrijver die komt voorlezen. Ook is er altijd op de vooravond van de Kinderboekenweek een boekenbal, in het Muziekgebouw aan 't IJ. Hier zijn altijd veel schrijvers bij aanwezig. Elk jaar heeft de Kinderboekenweek weer een ander thema. Zo was dat in 2020 het thema "en toen" over de geschiedenis.