Boeken over rouw

 

Rouwen, ieder doet het op zijn eigen manier. Vroeg of laat zullen we allemaal een keer met rouw te maken hebben. Of er nou een dierbare overlijdt of een huwelijk dat gestrand is, rouwen om iets of iemand kan verschrikkelijk moeilijk en soms ook heel eenzaam zijn. Maar weet dat er veel mooie boeken zijn die joh wat steun en kracht kunnen geven in deze verdrietige dagen. Hieronder zie je een aantal boeken welke erg fijn kunnen zijn om te lezen als mensen aan het rouwen zijn. Dit kan een boek vol met mooie gedichten zijn, een boek over het hiernamaals of een hulpboek omdat je wel wat hulp kunt gebruiken in deze sombere dagen.

 

Boeken over rouw, de mooiste boeken!

We zullen hieronder een aantal boeken omschrijven waarvan wij denken dat ze jou kunnen helpen in een periode van rouw. Bedenk goed wat het beste bij jou zal passen, en kijk of het jou ook zal helpen. Helaas heeft rouwen tijd nodig, verwacht dan ook niet om er snel klaar mee te zijn. Geef het de tijd, en pak de handvaten aan die jij nodig hebt om door te kunnen gaan! Neem ook eens een kijkje op de website van Overlijden vader.


HELPEN BIJ VERLIES EN VERDRIET

Deze gids is eigenlijk onmisbaar voor iedereen die midden in dit proces zit. Het boek is geschreven door Prof. dr. Manu Keirse, welke al een aantal bestellers op zijn naam heeft staan. In dit boek zul je voorbeelden vinden, tip krijgen en leer je manieren om er anders mee om te gaan. Dit kan gaan over het verliezen van een dierbare, maar ook over het verliezen van een goede gezondheid of een baan waar je jaren je best voor hebt gedaan.


TEKENS ZIJN OVERAL

Dit boek zal niet voor iedereen geschikt zijn, maar geloof jij in een leven na de dood? Dan is dit boek echt een aanrader! Deze New York Times- bestseller is een heerlijk boek om te lezen als jij benieuwd bent naar de tekens die het universum ons dagelijks geeft. Dit boek gaat over over liefde, hoop en troost. De band die je met een dierbare hebt, verdwijnt niet na de dood. Soms kan er ineens iets gebeuren, droom je iets of voel je iets waarvan je denkt: dit zal toch niet....? 


JE BENT JONG EN JE ROUW WAT

Dit boek over rouw is geschreven door Lisanne van Sadelhoff nadat haar moeder is overleden. Dit is geen hulpboek of een handleiding, maar een goudeerlijk boek dat pijnlijk duidelijk maakt dat alles beter is dan zwijgen tijdens een rouwperiode. 


IK MIS JE IN ALLE KLEUREN

Haal jij kracht uit prachtige gedichten in een periode van rouw? Dan is dit boek vol met gedichten perfect voor jou! Vol met mooie gedichten over rouw en verdriet. Gemaakt voor kinderen, volwassenen en voor jou!


Reactie schrijven

Commentaren: 0