Boeken top 10 voorleesboeken

Leuke voorleesboeken

Voorleesboeken zijn populair bij jong en oud! Voor het slapen gaan, hoort eigenlijk altijd wel een leuk verhaaltje. Wat we nu steeds meer zien, is dat mensen een e-Book kopen om uit voor te lezen. Dit is makkelijk, want deze heb je vaak altijd bij je. Denk aan weekendjes weg of vakanties bijvoorbeeld. Met een e-Book heb jij altijd het favoriete voorleesboek bij je. Ook zijn er natuurlijk nog de gewone voorleesboeken. Een paar toppers tussen de voorleesboeken zijn Jip en Janneke en Pluck van de Petteflet Deze boeken blijven na jaren nog steeds erg populair. Ben jij op zoek naar een voorleesboek voor een volwassene? Lees dan even verder.

 


Voorleesboeken voor volwassenen

Voorlezen top 10

Voorlezen doen we al sinds we boeken hebben. Voorlezen doen we aan kinderen, maar ook aan volwassenen die zelf niet goed kunnen lezen. Of volwassenen die uit het buitenland komen, en graag de Nederlandse taal goed onder de knie willen krijgen. Ook zien we dat volwassenen mensen het prettig vinden als iemand een boekt voor ze voorleest, denk hierbij ook eens aan de luisterboeken. Het maakt dus niet uit hoe oud je bent om voorgelezen te worden. Je kunt er bij volwassenen voor kiezen om een boek voor te lezen welke geschikt is voor een kind, maar ook kun je voorlezen uit alle andere boeken die er zijn. Dit is erg verschillend per persoon, en is maar net waar de behoefte ligt. Bekijk hier de voorleesboeken op kinderniveau en hier op het niveau van een volwassene. 

 

Waarom voorlezen?

Naast dat voorlezen leuk is, is het ook nog eens heel goed. Door een kind voor te lezen, leren ze nieuwe woorden kennen, en dit vergoot hun woordenschat. Ook heb je vaak even een één op één moment met je kind tijdens het voorlezen, dit is belangrijk. We zijn vaak druk met van alles wat, dus dan is dit een makkelijk en leuk moment om even samen te zijn. Ook kan het zijn dat iemand rustig zal worden van voorlezen. Jonge kinderen of baby's kunnen helaas nog niet zelf lezen, ze moeten dus wel voorgelezen worden. Maar hoe weet je nou wat de leukste kinder voorleesboeken zijn? Je vindt ze in de top 10 met leukste kinder voorleesboeken! 

Vanaf hoe oud kinder voorleesboeken kopen?

Regelmatig krijgen we de vraag vanaf wanneer je nou kinder- voorleesboeken moet kopen? Wij zeggen vanaf het moment dat ze geboren worden! Naast dat ze ervan zullen leren, is het ook even een momentje van aandacht voor je kind. We zien ook vaak dat ouderen een boek zoeken om uit voorgelezen te worden, het is namelijk zo dat best veel ouderen niet meer kunnen lezen omdat de ogen slechter zijn geworden. Dit kan uit een kinderboek zijn, maar ook best uit een ander boek. Voor deze categorie mensen zouden luisterboeken ook een goede uitkomst zijn. We zien vaak dat de voorleesboeken in leeftijden ingedeeld zijn. Zo zie jij direct welk boek geschikt is voor welke leeftijd. Je wilt natuurlijk wel dat je uit het juiste boek aan het voorlezen bent!

 

Wat ook kan, is dat je iemand voor zou willen lezen die de Nederlandse taal nog aan het leren is. Door vaak de woorden te horen, kunnen ze de taal beter en sneller beheersen. Zo zie je dat voorleesboeken voor veel mensen geschikt zijn, ongeacht hoe oud ze zijn. 

We vonden hier ook een aantal leuke e-Books om uit voor te lezen.