Boeken top10 tienerboeken

boeken top 10 tienerboeken'

 

Veel tieners lezen tegenwoordig boeken op hun telefoon of op hun tablet. Dit is dan ook de reden waarom wij denken dat je beter naar een e-Book kunt kijken als het om tieners gaat, i.p.v. de hardcover/paperback boeken. Dit kan uiteraard verschillend zijn, maar dit is onze ervaring. Jongeren lezen vaak van alles wat, van spannende boeken tot romantische boeken. Ook lezen tieners regelmatig fantasy boeken. Een boek als  "De medeplichtige" van John Grisham doet het bijvoorbeeld goed onder de tieners, maar ook het boek "hij hoort bij jou" van Anna Todd. Twee totaal verschillende boeken, maar toch veel naar gezocht. De meiden zullen eerder gaan voor een romantisch boek dan de jongens. De top 10 van tienerboeken bestaat dan ook uit van alles wat.

 


NU GRATIS LUISTERBOEKEN EN E-BOOKS VOOR 40 DAGEN! 

 

We hebben nu een kortingscode welke ervoor zorgt dat jij 40 dagen gratis gebruik kunt maken van de e-books en luisterboeken van Nextory. Je kunt het weer stopzetten wanneer jij zou willen en je zit nergens aan vast. Gebruik de volgende code via onderstaande link: Nextory40


Onze eigen top 10

Aangezien wij zelf een tiener in huis hebben die graag boeken leest, delen we ook graag haar top 10 met jullie! Welke boeken vond ze erg leuk om te lezen de afgelopen 2 maanden? Je ziet ze hier! Onze dochter is op dit moment 14 jaar.

 

1.

tienerboeken top 10

2.

tienerboeken top 10

3.

tienerboeken top 10

4.

tienerboeken top 10

5.

tienerboeken top 10


1.

tienerboeken top 10

2.

tienerboeken top 10

3.

tienerboeken top 10

4.

tienerboeken top 10

5.

tienerboeken top 10Tienerboeken

 

Tieners lezen over het algemeen vaak veel boeken. Wat voor boeken ze lezen, hangt af van veel factoren. De één vindt het heerlijk om een biografie te lezen en weer de ander laat zich helemaal gaan in een mooie roman. Er is natuurlijk ook nog een verschil in jongens en meiden. De jongens zullen over het algemeen hele andere boeken lezen dan de meiden. Wij vinden zelf dat iedereen zelf mag lezen wat hij fijn vindt, het is dan ook best jammer om te zien dat er vaak wel onderscheid wordt gemaakt in de jongens en meiden boeken. Jeugdboeken hebben vaak meerdere categorieën, dit is super leuk. Hierdoor is er eigenlijk voor iedereen wel een leuk en goed boek te vinden in de top 10. We zien dat de lijst per maand erg kan wisselen, hou ons dus goed in de gaten! Altijd leuk om te zien welke boeken er nieuw binnen zijn gekomen in de top 10 van tienerboeken. Ze noemen deze boeken ook wel eens de young adult boeken, dit is eigenlijk gewoon hetzelfde. 

 

Voor elke leeftijd een boek

Als we kijken naar de jeugdboeken, dan zien we dat er voor elke leeftijd wel een geschikt boek is. Bij de boeken staat altijd een duidelijke leeftijdsindicatie. Zo kun jij goed zien welk boek geschikt is voor welke leeftijd. Wij willen je adviseren om je ook aan de deze aanbeveling te houden. Zo weet je zeker dat de kinderen op het juiste niveau lezen. Is de ontwikkeling van jouw kind vrij goed? Dan zou je eens kunnen kijken naar een boek voor een wat oudere leeftijd. Doe dit alleen als je zeker weet dat je kind dit ook echt aan zou kunnen, het zou vervelend zijn als het toch te moeilijk blijkt te zijn. We zien dat de fantasyboeken vaak erg geliefd zijn onder de tieners, bekijk dan ook hier de boeken top 10 met fantasyboeken.

 

Populaire tienerboeken

Als we kijken naar de tienerboeken van dit moment. dan zien we dat de meeste tienerboeken voor kinderen vanaf 12 jaar zijn. De boeken van John Grisham, Suzanne Collins en Anna Todd zien we vaak voorkomen in de top 10 de laatste maanden. Het maakt niet uit of je een jongen of een meisje bent, iedereen kan deze boeken lezen. Waar jouw voorkeur naartoe gaat heeft te maken met wat jij leuk vindt om te lezen. Dit kan een spannend boek zijn, maar ook een romantisch boek. Of misschien lees jij wel liever een biografie. Wat jouw voorkeur ook heeft, het maakt allemaal niet uit. Er zijn boeken genoeg! 

 

Stripboeken

Stripboeken zijn ook erg leuk om te lezen voor de tieners onder ons. Dit leest vaak net wat makkelijker weg voor ze dan de gewone boeken. Ook zien we dat de kinderen die niet zo van lezen houden, een stripboek dan nog wel leuk vinden om te lezen. Wil jij dus dat jullie kind goed gaat lezen? En wil jullie kind dit niet? Geef dan eens een stripboek om te kijken of ze dit wel willen lezen. Vroeger hadden we de bekende Donald Duck en Suske en Wiske. Deze zijn er nog steeds, alleen dan in een veel moderner jasje! Bekijk hier alles stripboeken van nu.


Overige genres boeken

Hierboven hebben we een aantal populaire genres omschreven voor de tieners onder ons. Maar er zijn natuurlijk veel meer genres als hierboven omschreven. Twijfel je nog welke genre het beste past bij jouw tiener? Kijk dan ook eens bij onderstaande genres. Misschien staat hier ook wel iets leuks tussen!

 

Commentaren: 0