Boeken top 10 tienerboeken

boeken top 10 tienerboeken'

Veel tieners lezen tegenwoordig boeken op hun telefoon of op hun tablet. Dit is dan ook de reden dat wij denken dat je beter naar de top 10 kunt kijken van e-Books. Jongeren lezen van alles wat, van spannende boeken tot romantische boeken. Ook lezen tieners regelmatig fantasy boeken. Boeken als 

"De medeplichtige" van John Grisham doen het goed onder de tieners, en ook het boek "hij hoort bij jou" van Anna Todd. Twee totaal verschillende boeken, maar toch veel naar gezocht. De meiden zullen eerder gaan voor een romantisch boek dan de jongens. De top 10 van tienerboeken bestaat dan ook uit van alles wat.

Tieners lezen over het algemeen vaak boeken. Wat voor boeken ze lezen, hangt af van veel factoren. De één vindt het heerlijk om ene biografie te lezen en weer de ander laat zich helemaal gaan in een mooie roman. Er is natuurlijk ook nog een verschil in jongens en meiden boeken. De jongens zullen over het algemeen hele andere boeken lezen dan de meiden. Wij vinden zelf dat iedereen zelf mag lezen wat hij wil, het is dan ook best jammer om te zien dat er vaak wel onderscheid wordt gemaakt in de jongens en meiden boeken. Jeugdboeken hebben vaak meerdere categorieën, dit is super leuk. Hierdoor is er eigenlijk voor iedereen wel een leuk en goed boek te vinden in de top 10.  We zien dat de lijst per maand erg kan wisselen, hou ons dus goed in de gaten! Altijd leuk om te zien welke boeken er nieuw binnen zijn gekomen in de top 10 van tienerboeken. Ze noemen deze boeken ook wel eens de young adult boeken, dit is hetzelfde. 

Voor elke leeftijd een boek

Als we kijken naar de jeugdboeken, dan zien we dat er voor elke leeftijd een geschikt boek is. Bij de boeken staat altijd een leeftijdsindicatie.  Zo kun jij goed zien welk boek geschikt is voor welke leeftijd. Wij willen je adviseren om je ook aan de deze aanbeveling te houden. Zo weet je zeker dat de kinderen op het juiste niveau lezen. Ontwikkeld jouw kind zich goed? Dan zou je eens kunnen kijken naar een boek voor een oudere leeftijd. Doe dit alleen als je zeker weet dat je kind dit ook echt aankan, het zou vervelend zijn als het toch te moeilijk blijkt te zijn. We zien dat de fantasyboeken vaak erg geliefd zijn onder de tieners, bekijk dan ook hier de boeken top 10 met fantasyboeken.

Populaire tienerboeken

Als we kijken naar de tienerboeken van dit moment. dan zien we dat de meeste tienerboeken voor kinderen vanaf 12 jaar zijn. De boeken van John Grisham, Suzanne Collins en Anna Todd zien we vaak voorkomen in de top 10 de laatste maanden. Het maakt niet uit of je een jongen of een meisje bent, iedereen kan deze boeken lezen. Waar jou voorkeur naartoe gaat heeft te maken met wat jij leuk vindt om te lezen. Dit kan een spannend boek zijn, maar ook een romantisch boek. Of misschien lees jij wel liever een biografie. Wat je voorkeur ook heeft, het maakt allemaal niet uit. Er zijn boeken genoeg! 

Stripboeken

Stripboeken zijn ook erg leuk om te lezen voor de tieners onder ons. Dit leest vaak net wat makkelijker weg voor ze dan de gewone boeken. Ook zien we dat de kinderen die niet zo van lezen houden, een stripboek dan nog wel leuk vinden om te lezen. Wil jij dus dat jullie kind gaat lezen? En wil jullie kind dit niet? Geef dan eens een stripboek om te kijken of ze dit wel willen lezen. Vroeger hadden we de bekende Donald Duck en Suske en Wiske. Deze zijn er nog steeds, alleen dan in een veel moderner jasje! Bekijk hier alles stripboeken van nu.


Top tienerboeken

Dagboek van een muts

OF

De waanzinnige boomhut 26 verdiepingen

OF

De brief voor de koning

OF