Kinderboeken top 10

populaire kinderboeken top 10

 

Wij zijn gek op kinderboeken, vandaar dat de populaire kinderboeken top 10 niet mag ontbreken op onze website! Kinderen lezen graag, en dat is super goed voor ze. Deze top 10 is voor de kinderen die al aardig goed zelf kunnen lezen. Voor de kinderen die dit nog niet kunnen, hebben we de voorleesboeken top 10 samengesteld.

Het is voor een kind heel belangrijk om te lezen, op deze manier ontwikkelen ze zich beter. Kunnen ze al zelf lezen? Dan zullen ze beter leren praten door het lezen van een boek. Doordat kinderen regelmatig nieuwe woorden lezen, zal hun woordenschat alleen maar groter worden. En dit is goed voor een kind!  Let even goed op de leeftijdscategorie van de boeken, zo weet je zeker dat je het juiste boek voor je kind koopt.


1.

Top 10 kinderboeken

2.

Top 10 kinderboeken

3.

Top 10 kinderboeken

4.

Top 10 kinderboeken

5.

Top 10 kinderboeken


6.

Top 10 kinderboeken

7.

Top 10 kinderboeken

8.

Top 10 kinderboeken

9.

Top 10 kinderboeken

10.

Top 10 kinderboeken


 

Heb jij een nieuwsgierig kind in huis? Een kind dat graag leert? Neem dan eens een kijkje bij het magazine Quest Junior! 

Dit magazine gaat over alles wat te maken heeft met lichaam, natuur, techniek, geschiedenis en psychologie. Je vindt alles hierover terug in de Quest Junior! Alles is helemaal aangepast aan kinderen.

Zo leren ze er dingen als hoe je het beste een papieren vliegtuig kunt vouwen, waarom een kat zijn eigen drol begraaft en hoe lang de zon nog zal branden. Leuke en geinige weetjes vind je in de Quest Junior. Bekijk hier de Quest Junior.


Leren lezen met kinderboeken

 

Voor volwassenen die net leren lezen, kan het slim zijn om een kijkje te nemen bij de kinderboeken of de tienerboeken. Deze lezen vaak net wat makkelijker weg dan de boeken voor volwassenen, en is dus perfect om te lezen als je nog niet zo goed kunt lezen. Denk bijvoorbeeld aan mensen die uit het buitenland naar Nederland zijn verhuisd. Deze boeken zijn zo geschreven dat het makkelijk te begrijpen is. Kijk hierbij ook goed naar de leeftijdscategorie, dit is heel belangrijk. Anders zal het alleen maar frustrerend zijn om te lezen. De top tien die je hier ziet, zijn alleen maar Nederlandse kinderboeken. Neem eens een kijkje bij boeken als Nijntje en Rupsje nooitGenoeg. Deze boeken lezen lekker makkelijk weg en zijn dus ideaal voor als je net begint met lezen, en bestaan voor een groot deel nog uit plaatjes.

Wij hebben voor jou de boeken top 10 van kinderboeken opgezocht, op deze manier weet je zeker dat je een leuk boek hebt gekocht. Veel kinderboeken zijn ook geschikt als voorleesboeken, ook erg leuk voor mensen die de Nederlandse taal onder de knie proberen te krijgen. 

 

TIP: De waanzinnige boomhut van 117 verdiepingen, De Gorgels en de grote operatie zijn op dit moment vrij populaire boeken. Veel kinderen lezen deze boeken nu!

 

Luisterboeken voor kinderen

 

Heeft jouw kind moeite met lezen? Of kan het wel wat extra ontspanning gebruiken? Neem dan eens een kijkje bij de luisterboeken speciaal voor kinderen. Er staan boeken tussen als Meester Paardenpoep, Superjuffie, De Transsylvanië Express en De club van lelijke kinderen. Erg leuke boeken, welke de kinderen geweldig zullen gaan vinden.

Vaak zien we dat kinderen het erg fijn vinden om voor het slapen gaan nog even lekker te luisteren naar een mooi luisterboek. Het brengt het hoofd even tot rust, waardoor de kinderen daarna vaak beter kunnen slapen. Bekijk hier de luisterboeken voor kinderen.

 

Er zijn ook een aantal educatieve luisterboeken welke goed zijn voor de kinderen. Zo krijgen ze de ontspanning, maar leren ze ook nog wat. Dit is wat veel ouders fijn vinden. Bekijk hier de educatieve luisterboeken. 

 

Verschil tussen voorleesboek en kinderboek

De voorleesboeken die wij in Nederland kennen, bevatten vaak lekker veel plaatjes in vergelijking met de gewone leesboeken voor kinderen. De meeste voorleesboeken zijn goed voor kinderen die nog niet kunnen lezen, denk hierbij aan baby's, peuters en kleuters. Als je kind gaat leren lezen of kan het al goed lezen? Geef hem dan zeker een kinderboek welke hem zal uitdagen, dit is belangrijk voor kinderen.

Top 10 tienerboeken

Ben je op zoek naar boeken voor tieners? Bekijk hier de top 10 van tienerboeken. Deze boeken zijn vooral geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 12. Je vindt hier spannende boeken, fantasy boeken, maar ook romans. Dit omdat tieners vaak een heel uiteenlopende smaak hebben wat boeken betreft. Ook hier is het belangrijk dat je even goed naar de leeftijdsklasse kijkt. Dit voorkomt frustratie bij de tieners! We zien dat tieners vaak voor boeken gaan als Harry Potter of de boeken van Game of Thrones. Bij de dames onder de tieners is het boek  After 3 - Hij hoort bij jou erg populair. Ook worden de boeken dagboek van een Muts van Rachel Renée Russell veel online gekocht. Deze zijn ook verkrijgbaar in een e-Book.

Top 10 voorleesboeken

We zien dat er online ook veel wordt gezocht naar voorleesboeken, dit is natuurlijk ook erg belangrijk voor de kleintjes onder ons. We zien dan ook dat de voorleesboeken regelmatig in de top 10 staan van de kinderboeken. Zo zie je snel en makkelijk welke boeken er nu op dit moment veel gebruikt worden om voor te lezen. We kennen allemaal wel de boeken van Jip en Janneke, of wat dacht je van het boek Spelen tot het donker wordt of  De boer en de dierenarts. Allemaal leuke boeken die veel voorgelezen worden. Ze noemen deze boeken ook nog wel eens prentenboeken. 

Bekende kinderboeken

Er zijn een aantal kinderboeken welke al jaren veel gelezen worden, en dit zal vast de komende jaren ook nog steeds zo zijn. Ze zijn al zo een lange tijd populair, tegenwoordig ook in e-books. Onze voorkeur gaat hierbij uit naar de gewonen boeken. Kijk zeker eens bij de volgende boeken: