Boeken lezen

Boeken lezen

 

Boeken lezen, wij zijn er gek op! We doen het dan ook elke dag wel een keer. De ene dag hebben we hier natuurlijk meer tijd voor dan een andere dag, maar dat geeft niet. We proberen elke dag wel een moment in te plannen dat we even een boek kunnen lezen. Doe jij dit ook? Gun jij jezelf de rust die het lezen van een boek jou kan geven? Op het moment van schrijven is het heerlijk weer buiten, dus wij gaan lekker naar buiten om boeken te lezen!

Welke boeken lezen?

Oké, je bent van plan om boeken te gaan lezen. Heb je al een beetje een idee welke boeken jij graag zou willen lezen? Ga jij voor een roman, een thriller of misschien wel voor een biografie? Het kan allemaal, en dat maakt het juist net zo leuk! Er is eigenlijk voor iedereen wel een leuk boek te koop, juist omdat er zoveel verschillende soorten genres zijn. Wij kunnen jou natuurlijk niet vertellen welk boek je moet lezen, maar je zou alvast een kijkje kunnen nemen bij onze boeken top 10. Hier vind je de boeken die wij op dit moment het leukst vinden om te lezen.


Boeken lezen met kinderen

Boeken lezen, kinderen doen het vaak ook maar al te graag! Nu is alleen de vraag welk boek leuk is voor jouw kind. Je kunt beginnen bij de leeftijd. De kinderboeken zijn op leeftijd, zo kun je makkelijk zien of het niveau past bij de leeftijd van het kind. Er is natuurlijk niks frustrerender dan een boek lezen welke eigenlijk veel moeilijker is dan het kind aan zou kunnen. Naast de leeftijd van het kind, zou je ook kunnen kijken naar het AVI-niveau van een boek. Dit is ook een goede graadmeter als het om het niveau gaat. En tot slofte is het goed om te kijken waar de interesses van het kind liggen. Een meisje hoeft niet per se een boek over prinsessen leuk te vinden, en een jongen niet per se een boek over voetbal! Kijk hier dus ook even goed naar bij het uitzoeken van boeken om te lezen.

 

Boeken lezen op vakantie

Heb jij bijna vakantie? Ga je weg of blijf je dit jaar thuis? Waar je ook bent, boeken lezen kan overal! Vroeger moesten we altijd slepen met boeken, maar tegenwoordig kan alles op de e-reader gezet worden. Makkelijk al jouw favoriete boeken bij elkaar, zonder dat het zwaar zal worden. Dit kan ook een uitkomst zijn als je met het vliegtuig op vakantie gaat, je hebt dan immers te maken met een bepaald gewicht dat je mee mag nemen. Heerlijk ontspannen een boek lezen bij het zwembad, of pak een goed boek als de kinderen in de avond op bed liggen. Een boek lezen kan je even helemaal tot rust brengen, en dat is net wat je nodig hebt tijdens een vakantie! Bekijk hier een aantal toffe boeken voor tijdens de vakantie. 

Boeken lezen met dyslectie

Heb jij, of je kind dyslexie? Dan kun je ook gewoon nog boeken lezen! Er zijn aardig wat leuke boeken te koop die het net even wat makkelijker maken om te lezen met dyslexie. Wat ook een optie kan zijn is geen boeken lezen, maar een boek luisteren. Er zijn ook erg veel mooie en leuke luisterboeken tegenwoordig. Soms kan lezen met dyslexie erg vermoeiend zijn, dan kan een luisterboek uitkomstbieden. Je kunt hier een aantal luisterboeken zien dit op dit moment populair zijn.

Boeken lezen online

Veel boeken moeten we even downloaden voordat we ze kunnen lezen, maar wist jij dat er toch ook wel aardig wat boeken zijn welke je online kunt lezen? Lekker makkelijk, direct beginnen met lezen waar je ook bent! Zo zou je een kijkje kunnen nemen op de website van Smashwords, Wattpad of via de online bibliotheek. We hebben er een pagina over geschreven, die vind je hier.  Weet jij nog een aantal leuke plekken om gratis boeken te lezen? Laat het ons hieronder in de reacties weten!

      

Boeken lezen door ze te ruilen

We hoeven niet altijd een boek nieuw te kopen als we boeken willen lezen. We kunnen ze ook ruilen! Dit is een voordelige manier om lekker veel boeken te kunnen lezen voor weinig. Zo horen wij wel eens dat de serie van de zeven zussen in een vriendenkring of familie helemaal rondgaat. De ene vriendin koopt nummer 1 en weer de ander nummer 2. En dan ruilen maar! Ruilen van boeken kan bijvoorbeeld met je beste vriendin of moeder, maar ook kun je tegenwoordig vaak langs de weg leuke kleine bibliotheekjes tegenkomen. Hier staan boeken in die je mag lenen, en weer terug moet brengen. Ook kun je hier zelf wat boeken bij zetten die je al hebt gelezen zodat iemand anders ook kan lezen. Op deze manier kan iedereen boeken lezen, ook de mensen die wat zuiniger moeten leven. Wij vinden dit een geweldig concept! De boeken die hierin staan, zijn vaak divers. Van kinderboeken tot romans. Hebben jullie in jullie woonplaats ook zo een leuk plekje?!

Reactie schrijven

Commentaren: 0