Fietsroutes Nederland

Fietsroutes Nederland

 

Vinden jullie fietsen heerlijk? Ontdekken jullie graag heel Nederland op de fiets? Samen of alleen? Het maakt niet uit. Maar het kan handig zijn om te weten waar in Nederland nou precies de mooiste fietsroutes liggen! Wist jij dat er handige boekjes zijn die jou deze routes heel gemakkelijk laten zien? Sommige bevatten een QR code zodat je ze ook op de telefoon kunt lezen. Er zijn boekjes welke routes in een provincie gaan, maar ook boekjes die routes door heel Nederland bevatten. Lees gauw verder!

Waarom zou je een fietsroute uit een boekje volgen?

Uiteraard ben je helemaal vrij om zelf te bepalen of je wel of niet een route uit één van de boekjes fietst, maar wij vinden het zelf wel erg handig. Door de route uit een boekje te volgen, kom jelangs de mooiste plekjes die je zelf anders waarschijnlijk niet had gevonden. De routes zijn gebaseerd op knooppunten en op deze manier zul jij nooit meer de weg kwijt raken. Vaak staan er ookmooie illustraties bij, en soms ook een mooie wandelroute die je tussendoor zou kunnen maken. 

Onze favoriete fietsboekjes vol met mooie routes

Uiteraard delen wij graag met jullie onze favoriete boekjes die wij gebruiken tijdens het fietsen. Ook vertellen we jullie waarom wij deze fijn vinden. Doe er je voordeel mee, en ga er heerlijk op uit! Nederland is mooi, en heeft ons veel te bieden. Bekijk hier onder een aantal leuke boekjes vol met mooie routes!

 

 

Dit boekje met fietsroutes is van de ANWB, je kent ze wel. Dat ene bedrijf waar je tegenwoordig voor bijna van alles terecht kunt, en dus ook voor de mooiste en leukste fietsroutes in een boek! Wat erg handig is van dit boek, is dat er een QR-code bij de routes staat. Deze kun je scannen, en dan kun je de route ook openen op de ANWB Eropuit Fietsapp.


Dit is ook een leuk boek als je er graag met de camper tussenuit gaat. In deze gids vind je namelijk fietsroutes welke de moeite waard zijn, maar ook zie je hier de 50 beste camperplaatsen volgens Nicolette Knobbe. Je zoekt dan dus eerst een mooie camperplaats op, en vanuit die plek zie je allemaal mooie routes in het boek staan. Hoe handig wil je het hebben!


Cycling hotspots mag uiteraard ook niet ontbreken in het rijtje met onze favoriete boeken vol met fietsroutes. Deze routes gaan verder dan alleen Nederland, namelijk door heel Europa. In dit boek vind je 12 toplocaties voor de fanatieke wielrenners onder ons. Dit zijn echt de meest gave routes die je maar kunt vinden in heel Europa, en dus zeker geschikt voor jou als jij je grenzen wilt gaan verleggen!


De bekende fietskaarten

Laten we ook de bekende fietskaarten niet vergeten, de kaarten die al jaren met ons meegaan als we op pad gaan met de fiets. Er is onwijs veel keuze uit fietskaarten, dat het moeilijk is om daar de juiste keuze in te maken. Wij gebruiken zelf graag de fietskaarten van Falk, je ziet ze hier. Je kunt dan per provincie een kaart pakken, en zo duidelijk en overzichtelijk een route volgen op de fiets. Het is altijd handig om een kaart bij je te hebben, zo weet je zeker dat je niet kunt verdwalen.


Fietsroutes Nederland

Reactie schrijven

Commentaren: 0