De leukste kinderboeken

De leukste kinderboeken

 

Er zijn op de wereld zoveel leuke kinderboeken, dat we eigenlijk niet weten waar te moeten beginnen als het gaat om de leukste kinderboeken! Er zijn veel kinderboeken die al járen populair zijn, denkhierbij aan de verhalen van Jip en Janneke of de verhalen van Annie M.G. Schmidt. We kennen ze waarschijnlijk allemaal wel, zijn er zelf uit voorgelezen vroeger of hebben onze eigen kinderen eruitvoorgelezen. Naast deze bekende kinderboeken laten we jullie graag kennismaken met een aantal andere boeken welke ook zeker de moeite waard zijn. Wil jijgraag naar onze kinderboeken top 10? Klik dan hier!


Carry Slee - Alle kleuters

Dit leuke boek van deze zeer bekende schrijfster is een kinderboek welke je eigenlijk in huis moet hebben als de kinderen graag luisteren naar heerlijke, leuke boeken. Je vindt in dit boek de leukste kleuterverhalen van Carry Slee met als hoofdrol Iris en Michiel, Mark en Eefje, Bram en Ollie, Rik en Roosje en de kleuters van de Grote Beer! Dit kinderboek bevat heel veel nieuwe illustraties van Eefje Kuijl! Bekijk dit kinderboek hier.


Angelique van Dam - Een vriend zonder tanden

Dit boek gaat over Caro, en die vindt het verschrikkelijk dat ze moet overblijven op school. De overblijfjuf Sonja is niet haar grootste vriendin, dit omdat ze superstrenge regels heeft waar de kinderen naar moeten luisteren. Caro besluit dat er veel leukere dingen zijn, zoals gezellig samen lunchen met een aantal bewoners van het woon-zorgcentrum! Er is een meneer die Hans heer, daar deelt ze haar broodje mee en tussen die twee groeit er een ontroerende vriendschap tussen de twee. Bekijk dit kinderboek hier. 


Charlie Mackesy - 'De jongen, de mol, de vos en het paard',

Dit leuke boek ligt bij ons standaard op de keukentafel! Dit boek is leuk voor volwassenen en kinderen. Ik dit boek vind je 100 illustraties en poëtische teksten die jou een mooi vertellen het verhaal van een bijzondere vriendschap, tussen de jongen en de drie dieren. Dit boek laat je anders naar bepaalde dingen kijken, heerlijk! Bekijk dit boek hier.


Annemarie Bon - Er was eens...

In dit leuke kinderboek vind je zeven prachtige sprookjes welke speciaal zijn geschreven voor kinderen die net leren lezen. Laat je meeslepen met de heerlijke sprookjes, lees de kinderen voor vlak voor het naar bed gaan en geniet! De volgende sprookjes staan in dit boek:

  • Aladin en de wonderlamp
  • Assepoester (NIEUW!)
  • De kleine zeemeermin
  • De nieuwe kleren van de keizer
  • De Vliegende Hollander (NIEUW!)
  • De wolf en de zeven geitjes
  • Joris en de draak
 

Carry Slee - Juf Braaksel en de geniale ontsnapping

Nog een mooi boek van Carry Slee in dit rijtje met leuke kinderboeken. Dit boek gaat over Lotte en Thijs, die al een lange tijd proberen om de geniepige juf Braaksel van hun school te verjagen, maar het lukt ze maar niet!
Ze krijgen zelfs hulp van hun vriend Lucas. Juf Braaksel blijft maar valse plannen bedenken. Laat je meeslepen in dit heerlijke en ook soms een beetje spannende verhaal! Bekijk dit boek hier.


Reactie schrijven

Commentaren: 0