Waarom een luisterboek?

We krijgen deze vraag best wel eens te horen. Want waarom zou je een luisterboek gaan luisteren, als je ook een boek zou kunnen lezen. Lezen is toch veel beter voor je dan luisteren? Dit laatste zijn we deels met jullie eens, omdat lezen goed is voor verschillende dingen. We leggen je hieronder uit waarom een luisterboek soms toch een goede oplossing kan zijn.

Voordelen van een luisterboek

We willen jullie graag uitleggen waarom het soms toch wel handig kan zijn om een luisterboek te luisteren. Kijk maar eens naar onderstaande punten:
  • Je kunt een luisterboek overal en nergens luisteren. Denk aan luisteren tijdens een wandeling, tijdens het schoonmaken, tijdens het autorijden of voordat je gaat slapen.
  • Je bent door een luisterboek vaak sneller heen dan door een gewoon boek. Dit kan met sommige boeken handig zijn, bijvoorbeeld een boek welke werkgerelateerd is.
  • Soms zijn je ogen zo moe, maar vind je het wel heerlijk om even jezelf te laten gaan in een goed boek. Dan is een luisterboek de oplossing! Ga lekker achterover liggen, sluit je ogen en laat je meevoeren met een prachtig verhaal.
  • Je kunt een luisterboek ook afspelen tijdens het autorijden. Dit kan natuurlijk alleen als jouw radio dit toelaat. 
  • Niet iedereen kan even goed lezen. Het kan dan fijn zijn om naar een luisterboek te luisteren.
  • Mensen die de nederlandse taal nog niet goed beheersen, kunnen ook voordeel pakken uit een luisterboek.

Zitten er ook nadelen aan een luisterboek?

Er zitten ook een aantal nadelen aan een luisterboek. Zo kan het zijn dat je aandacht even weg zal glijden. Dit is op zich geen probleem, je moet het luisterboek dan weer even terugspoelen. Ookkanhet zijn dat je de stem van de persoon die voorleest niet heel prettig vindt, dan is het boek ook direct niet boeiend meer. 

Hoe kom ik aan een luisterboek?

Je kunt een luisterboek op verschillende manieren kopen. Je kunt dit bijvoorbeeld doen bij Storytel of Bol.com. Alsje via de gekleurde link naar de site gaat, dan is het eigenlijk een kwestie van volgen wat er op de site staat. Je kunt het boek dan op elk gewenst apparaat zetten. Denk aan jeiPad, je iPhone of je E-reader! Super makkelijk, en overal te luisteren!

Reactie schrijven

Commentaren: 0